Steunzolen

Wij maken onze steunzolen speciaal voor u op maat. Een steunzool is een inlegzool voor in uw schoen en geeft ondersteuning bij opstaan, staan en lopen. De steunzolen zorgen ervoor dat het hele lichaam de juiste houding aanneemt met als doel het verhelpen, verminderen of voorkomen van de klacht.

Schoenadvies

De juiste schoenen zijn van groot belang bij het verhelpen van uw voetklachten. Daarom krijgt u over het algemeen tijdens het consult bij de (register) podoloog of podotherapeut ook een schoenadvies. Als een steunzool onderdeel uitmaakt van uw behandeling, dient u met een aantal zaken rekening te houden met betrekking tot de schoen:

  • De schoen moet voldoende ruimte bieden voor zowel de voet als de zool. Het is om die reden aan te raden om schoenen te kiezen met een uitneembaar supplement ofwel uitneembare binnenzool;
  • Een verstelbare sluiting voorkomt afknelling op de wreef;
  • Voorvoetklachten of hielpijn? Let extra goed op de demping van de schoenzolen en op de afwikkeling van de schoenen. Een hoge teensprong vergemakkelijkt de afwikkeling.

Onderhoud zooltjes

Normaal gesproken gaan (stevige) steunzolen ongeveer 2 jaar mee. Wanneer er gebruik wordt gemaakt van dempende materialen is de levensduur gemiddeld 1 jaar. Na het verstrijken van deze periode is het verstandig om uw zolen door ons te laten controleren. Het is vrijwel altijd mogelijk om tussentijds de leren dekjes te vervangen. Voorkom dat de zooltjes overmatig nat worden.

Deel deze pagina

Wij delen graag onze kennis

Podozorg Nederland is een groep gelijkgestemde podologen, die samen maar één ding willen: de allerbeste zijn in hun vak. Dat kan alleen bereikt worden als we blijven leren en ontdekken. Daarom delen wij wekelijks onze kennis.